09227407750
   

      

 

 

  03442303346

 

ثبت‌نام و پرداخت          تماس با ما          امور زبان‌آموزان         
ارتباط با ما  |            
  

ترفندهای تقویت اسپیکینگ (Speaking)

1401/12/06 0 نظر بازدید : 333

ترفندهای تقویت اسپیکینگ (Speaking)

روش های تقویت اسپیکینگ (Speaking) چیست؟ می توان گفت که اولین هدف از یادگیری زبان انگلیسی,به دست آوردن مهارت  اسپیکینک و در نتیجه برقراری ارتباط با دیگران وگسترش آن است. آیا تا به حال به این موضوع فکرکرده اید که انسان چطور می تواند به راحتی به زبان مادری اش صحبت کند؟

پاسخ یک کلمه است؛ محیط! بله!

زمانی که متولد شدیم،اولین کلمات را از مادرانمان شنیدیم و گوش ما به این حروف و صداها عادت کرد.هنگامی که توانستیم صحبت کنیم، واژه ای را بر زبان آوردیم که بیشتر شنیده بودیم و تلفظش برایمان راحت تر بود.

بنابراین برای یادگیری یک زبان، بهترین کار این است که در محیطی قرار بگیریم که همه به آن زبان صحبت می کنند.

ولی آیا این کار برای همه امکان پذیر است؟

اگر جواب شما به این سؤال منفی است، تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا شما را با تعدادی از روش های آسان و کاربردی،جهت تقویت مها ت اسپیکینگ آشنا کنیم، این ترفندها بسیار جالب وبدون نیاز به  هزینه هستند وهر کدام به نوعی در شبیه سازی محیط نیز به ما کمک می کنند.

 

 

 

روش‌های تقویت اسپیکینگ (Speaking)

1) LISTENING

برای اینکه بتوانید کلمات را صحیح و کامل بیان کنید، لازم است تلفظ درست آنها را بدانید. پس ابتدا باید ازطریق شنیدن، با واژگان و ساختار جملات آشنا شوید.

راه های تقویت شنیدار عبارتند از:

تماشای فیلم وسریال، گوش دادن به موزیک، اخبار، پادکست وکتاب صوتی. واضح است که تمام این موارد باید به زبانی  باشند که مشغول آموختن هستید.

به این ترتیب شما کم کم میتوانید متوجه جملاتی که سریع ادا می شوند ویا اصطلاحات رایج و کاربردی بشوید و از آنها در مکالمات خود نیز استفاده کنید و این خود یکی از روش های تقویت اسپیکینگ می باشد.

 

2) VOCABULARY

برای اینکه بتوانید منظور خود را به درستی بیان کنید، باید دایره واژگان خود را گسترش دهید. این امر موجب تقویت چهار مهارت خواندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن می شود.

یک تمرین بسیار عالی برای یادگیری کلمات جدید استفاده از روش Brainstorm  یا اصطلاحاً طوفان فکری است. طوفان فکری به این صورت است که موضوع اصلی را در مرکز می نویسیم و سپس هر عبارت که مرتبط با آن است را پیدا میکنیم و در اطراف آن یادداشت می کنیم. این کار کمک می کند که بتوانیم از کلماتی که در ذهن داریم بیشتر و در موقعیت بهتری استفاده کنیم.

این خود یکی از روش های تقویت اسپیکینگ Speaking می باشد.

البته به یاد داشته باشید که حفظ کردن واژگان متعدد، بدون در نظر گرفتن کاربرد و ارتباط آنها با موضوع، نه تنها به شما کمک نمی کند بلکه موجب سردرگمی نیز خواهد شد.

 

3) READING

شما می توانید کتاب،روزنامه،مقاله و یا هر مطلب دیگری که مورد علاقه شما است را با صدای بلند بخوانید و با این کار با شکل صحیح لغات و نحوه بیان آنها آشنا شوید.

 

4) به زبان انگلیسی فکر کنید و با خود حرف بزنید.

مقابل آینه بایستید و با صدای بلند فکر کنید،زبان بدن خود را هنگام صحبت کردن ببینید و سعی کنید ایرادات خود را اصلاح کنید. به این ترتیب یکی از روش های تقویت اسپیکینگ Speaking را به کار گرفته اید.

 

5) RECORD YOUR VOICE

هنگامی که مقابل آینه مشغول صحبت کردن با خود یا خواندن یک متن هستید،صدای خود را ضبط کنید؛به لحن،بیان و لهجه خود توجه کنید،متوجه اشتباهات شوید و در نوبت های بعدی آنها را رفع کنید.

این هم یکی دیگر از روش های تقویت اسپیکینگ Speaking می باشد.

 

6) بازگو کردن یک داستان یا خاطره

به قسمت خاطرات ذهنتان  رجوع کنید.موضوعی را با حداکثر جزئیاتی که به خاطر می آورید,تجسم کنید.جمله ها را در ذهنتان مرتب کنید و حالا سعی کنید آنها را با عبارات مناسب،به زبان انگلیسی بیان کنید.

هدف از این تمرین هم مانند مورد 4 فکر کردن وسخن گفتن به زبان انگلیسی است.

 

7) تقلید (Shadowing) 

این تکنیک برای اصلاح لهجه بسیار مناسب است.

در هنگام تماشای یک فیلم و یا گوش دادن به یک فایل صوتی,هرجمله را با دقت بشنوید؛ سپس مانند گوینده آن را تکرار کنید.به این ترتیب شما تسلط کافی را برای بیان عبارات و اتصال انها به یکدیگر کسب می کنید.

 

8.زبان پیچ ها (Tongue Twisters) 

زبان پیچ ها عباراتی هستند که حروف آنها از نظر تلفظ به هم نزدیکند و بیان آنها کمی مشکل است؛که البته با تکرار و تمرین این مشکل برطرف خواهد شد.

در زبان فارسی هم جملات زبان پیچ داریم. عباراتی مانند «شیش سیخ جیگر سیخی شیش هزار».

نمونه هایی از آنها  را در ادامه ملاحظه کنید:

.Peter Piper picked a peck of pickled peppers

.Betty Botter bought some butter

.The sixth sitting sheet-slitter slit six sheets

.You know New York, you need New York, you know you need unique New York

She sells sea-shells on the sea-shore. The shells she sells are sea-shells, I’m sure. For if she sells sea-shells on the sea-shore Then I’m sure she sells sea-shore shells

.Pad kid poured curd pulled cold

 

9) همخوانی با آهنگ

معمولا متن یک ترانه حاوی عبارت های زیبا و ترکیبات جالبی است،که استفاده از آنها در موقعیت‌های مناسب نشان دهنده سطح بالای شما و تواناییتان در speaking  است.

پس این بار که موزیک مورد علاقه خود را گوش می کنید،متن آن را حفظ کنید و با خواننده همراهی کنید.اصلا نگران نباشید که صدایتان خوب نیست یا با تکنیک های خوانندگی آشنا نیستید؛ هدف این تمرین تقویت گفتار شما است.

 

10) ایجاد موقعیت

ممکن است برایتان پیش آمده باشد که در هنگام بازدید از اماکن دیدنی و یا مسافرت به شهرهای مختلف متوجه گردشگران خارجی شده باشید؛اکثر این توریستها به زبان انگلیسی صحبت می کنند و برای آشنایی با مردم و فرهنگ ما،مایل به مکالمه با شما هستند.در این موارد پیش قدم شوید و در صورتی که موافق بودند سر صحبت را با آنها باز کنید.

با این روش هم اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و هم قدرت برقراری ارتباط و دایره واژگان خود را محک بزنید.

در این مقاله به ده مورد از تکنیک های تقویت مهارت مکالمه و سخنرانی به زبان انگلیسی اشاره کردیم.

البته روشهای دیگری هم وجود دارند،ولی نکته مهم این است که همه این تمرین ها یک هدف و نتیجه مشترک دارند.

مثلا زمانی که شما متنی را می خوانید یا با صدای بلند فکر می کنید و یا خاطره ای را به زبان انگلیسی تعریف می کنید،در همه این موارد هم زمان با مراجعه به حافظه تان کلمات بیشتری را می یابید،لهجه خود به افراد NATIVE  نزدیکتر می کنید و در نهایت می آموزید که چگونه بهتر و صحیح تر سخن بگویید.

این مقاله را با معرفی تعدادی فیلم و کتاب مرتبط با موضوع که در این زمینه مفید هستند به پایان می بریم. امیدواریم استفاده کنید و لذت ببرید.

1.فیلم Forrest Gump

2.فیلم The King’s Speech

3.سریال Friends

4.کتاب کالینز Speaking

5.کتاب Say this to your IELTS examiner

 


تعداد نظرات (0)


در پاسخ به نظر : x
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید نمایش داده خواهد شد. با تشکر.